,99 i måneden og gir mulighet for ubegrensede opplastinger.

500px på App Store

3. VERO: Et tilbakeblikk til den kronologiske feeden

VERO hevder å være en sosial medieplattform uten annonser eller til og med en algoritme, noe som betyr at du vil se innleggene til følgerne dine i kronologisk rekkefølge. Og fordi VERO er en abonnementsbasert tjeneste, kan den tilby sin plattform for bruk uten å gå på bekostning av personvernet ditt.

VERO-feeden ligner på Instagram ved at du kan legge ut bilder og videoer, følge folk som inspirerer deg, like innlegg og legge igjen kommentarer. VERO lar deg også dele bøker og filmer til feeden din, velge forskjellige målgrupper for innholdsdeling og reposte andres innhold. Mens VERO er gratis foreløpig, har plattformen annonsert at den vil gå over til en abonnementsmodell for å opprettholde et annonsefritt miljø.

VERO på App Store

4. Steller: Instagram-historier om steroider

Steller er en alt-i-ett-plattform som lar deg dele historiene dine med verden. Appen inkluderer vakre grafiske oppsett slik at du kan tilpasse bildene, videoene og teksten slik at den skiller seg ut. Som VERO er det ingen Steller-algoritme, så du vil se innlegg i kronologisk rekkefølge. Du kan også dele utgående lenker i Steller-innleggene dine, noe som gjør det til et flott verktøy for bloggere eller nettbaserte gründere.

Mange Steller-brukere tenker på plattformen som en minibloggplattform med en sterk visuell appell. Steller-appen er gratis, men noen av designelementene inkluderer kjøp i appen.

Steller på App Store

5. TikTok: For brukere som handler om video

TikTok er en veldig populær videopubliseringsapp med et stort tilhengerskare. Appen tilbyr foreløpig ikke lang videodeling. I stedet deler brukere 15-sekunders videoer, som vanligvis er satt til musikk, eller lengre 60-sekunders videoer. Mens Instagram viser følgere et stykke av livet inn i noens nettverden, legger TikTok først og fremst ut frittstående videoer for underholdningsverdi.

TikTok er for tiden en av de mest nedlastede appene i verden, og brukerbasen fortsetter å vokse. Hvis du legger ut flere videoer på nettet, kan det være lurt å prøve TikTok.

TikTok på App Store

6. Flickr: En fotoporteføljeside med en sosial komponent

Tro det eller ei, Flickr har eksistert mye lenger enn Instagram, noe som gjør det til en av de sterkeste konkurrentene blant Instagram-alternativene. Plattformen begynte som en fotodelingsapp tilbake i 2004, og mens Instagram er mer populært, er Flickr fortsatt et godt valg for å dele fotograferingen din. I motsetning til Instagram, er Flickr mer som en fotografiportefølje - du kan laste opp alle bilder av alle dimensjoner til album, og du er ikke begrenset av en algoritme som belønner deg for å legge ut et enkelt bilde om gangen.

Flickr lar deg kontrollere personverninnstillingen på hvert bilde og er mer fokusert på kvaliteten på fotograferingen enn de sosiale aspektene ved plattformen. På Flickr er det mer sannsynlig at du deler de tekniske spesifikasjonene som brukes til å ta bildet ditt; på Instagram er det mer sannsynlig at du deler det du hadde til lunsj. Stor forskjell. Flickr er gratis å laste ned, men avanserte brukere vil betale ekstra for premium-abonnementet, som tillater ubegrenset bildeopplasting.

Flickr på App Store

7. Behance: Sosiale medier for seriøse kreative

Behance er ikke bare for fotografer. Det er en sosial delingsplattform for alle typer skapere, inkludert grafiske designere, illustratører, arkitekter og håndverkere. Med Behance kan du bla gjennom det kreative arbeidet til tusenvis av artister, bygge moodboards for å inspirere ditt eget arbeid og dele dine egne prosjekter. Behance brukes av mange som en profesjonell porteføljeside og kan til og med utnyttes for karriereutvikling.

Med Behance kan du følge favorittreklamene dine og laste opp det beste arbeidet ditt. Søkefunksjonen lar deg søke etter bilder, prosjekter, moodboards, personer og gallerier.

Behance på App Store

Enten du elsker Instagram eller ikke, er det fint å vite hva annet som finnes der ute, spesielt hvis behovene dine strekker seg utover tradisjonell sosial deling. Hvis du er en kreativ person som leter etter noe nytt, oppfordrer vi deg til å prøve disse Instagram-alternativene for en ny titt på hva sosiale medier kan gjøre for deg. Og hvis du også ønsker å bytte fra TikTok til noe annet, sjekk ut disse TikTok-alternativer vi liker.